sobota 8. listopadu 2014

Modrobílý porcelán

se líbí nejen mně, ale také kamarádovi Honzíkovi,

který  spolu s Evou přišel  na "tradiční půlroční" oběd, (kachna, bramborové a farské knedlíky, bílé a červené zelí). Farské knedlíky říkáme knedlíkům, vařeným v hrnečcích.
Recept je snadný: připravit si tři snídaňové hrnky a dát do každého menší mikrotenový sáček,

pak:
3 tvrdé rohlíky nakrájet na kostičky, osmažit na másle  a vychladlé zalít necelým hrnkem mléka se 2 rozmíchanými žloutky.  Mezitím ušlehat ze dvou bílků tuhý sníh, osolit, jemně smíchat s těmi namočenými rohlíky a přidat cca 3/4 hrnku hrubé mouky či krupice s rozmíchanou špetkou prášku do pečiva a nasekanou zelenou natí.  
Naplnit sáčky, jemným zatočením je uzavřít, hrnky vložit  na plátno do hrnce s horkou vodou asi do 3/4 výšky těch hrnečků  a vařit přibližně 20 minut -  zkusit špejlí, zda jsou uvařené, pak vyklopit a nakrájet... 
Jen škoda, že jsem nestačila vyfotit aspoň jeden plný talíř, ale pak to šlo vše tak rychle, že mne ani nenapadlo vzít do ruky foťák...:-)

Hodně pohody


3 komentáře:

  1. Ách, obed z takéhoto porcelánu ... je krásny. No a recept si zapisujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ti knedlíky budou chutnat, rozhodně ale se vždycky povedou, což je jistě také výhoda. :-)

      Vymazat
  2. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Kolektivní rozum Obchodníci, kteří využívají eToro's CopyTrader™, mají o 60 % větší pravděpodobnost výhry

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat